Predvianočné stretnutie s legendárnym hádzanárom Antonom Frolom

  • March 29th at 2:14pm
medaily z majstrovstiev sveta, z toho jedna zlatá, dve strieborné a jedna bronzová, dva majstrovské tituly ČSR z rokov 1956 a 1957 či Európsky pohár majstrov v Paríži 1956, vybojované v drese Dukly Praha.

fotografia

Privítal nás sympatický pán, ktorému by nik netipoval viac ako šesdesiat, nieto ešte blížiacu sa osemdesiatku. Spočiatku bol v komunikácii cítiť ostych. Nečudo, veď v dnešnej dobe nie je ľahké uveriť tomu, že sa za vami vybral niekto až z Bratislavy a už vôbec nie tomu, že vám chce súčasne ponúknuť pomoc a vôbec, uctiť si vás. Aj pre členov nášho združenia, ktoré si predsavzalo pomáhať našim slávnym v núdzi, to bol úplne prvý krôčiť na ceste, ktorú sme si vytýčili. Na ceste do Košíc sme si v batôžku niesli aj my isté obavy, či niečo nepokazíme, či veci robíme správne a či sme na niečo nezabudli a podobne. Nakoniec nad obavami na oboch stranách zvíťazila obyčajná “človečina” a po hodinke skvelej debaty, ktorej akoby ináč!, dominovala milovaná hádzaná, sme sa rozchádzali v srdečnej atmosfére, naplnení zážitkom stretnutia s úžasným človekom. Na záver sme ešte hostiteľovi odovzdali ako pamiatku na naše milé spoločné stretnutie knihu o Slovensku – krajine, ktorú Anton Frolo svojim športovým umením preslávil po svete.

Keď vznikla myšlienka pomáhať slávnym ľudom v núdzi, ani vo sne by nás nenapadlo, že to bude také ťažké, vyhľadať človeka, resp. dozvedieť sa o ňom a o potrebe pomoci, preto sa chceme aj touto cestou veľmi poďakovať pani Márii Mračnovej, dlhoročnej predsedníčka Slovenského atletického zväzu, ktorá sa rozhodujúcim spôsobom pričinila, že sa naše stretnutie s hádzanárskou legendou uskutočnilo.